Locuinta in valoare de 169 de milioane de dolari a miliardarului rus Roman Abramovici este amplasata intr-o cladire din cartierul rezidential Knightsbridge din Londra. Imobilul se intinde pe 2.800 de metri patrati si are 8 dormitoare, potrivit Daily Mail.

Miliardarul modest

In ciuda averii de 78 de miliarde de dolari, fiind de altfel si cel mai bogat om din lume, miliardarul Carlos Slim locuieste intr-o casa modesta cu sase dormitoare, la cateva minute distanta de birou, scrie The Telegraph.

In schimb, omul de afaceri demonstreaza ca are o mare pasiune pentru arta si asta pentru ca si-a deschis propriul muzeu. Acesta poarta numele lui Slim si include predominant picturi murale ale unor artisti precum Rufino Tamayo si Diego Rivera, dar si unele dintre cele mai importante colectii din lume cu sculpturi de Auguste Rodin.

Locuinta cu 60 de dormitoare

Donald Trump, regele incontestabil al imobiliarelor, a cumparat si a vandut numeroase locuinte de sute de milioane de dolari. Una dintre casele pe care le detine in prezent este Mar-a-Lago, situata in Palm Beach, Florida.

Trump a cumparat locuinta in 1985 pentru suma de 10 milioane de dolari. Casa, de peste 10.200 de metri patrati, a fost construita in 1920 si a fost detinuta in trecut de fondatorul companiei General Foods - Marjorie Merriweather Post, potrivit CNBC.

Aici s-a desfasurat nunta dintre Michael Jackson si Lisa Marie Presley.

Interiorul casei este de-a dreptul spectaculos: are 12 seminee, mai mult de 30 de bai si aproximativ 60 de dormitoare, precum si trei adaposturi antiaeriene.

O alta casa de milioane la propriu este cea a rusului Yuri Milner, care are o avere de un miliard de dolari. Omul de afaceri, care detine 10% din actiunile Facebook, a cumparat locuinta din Sillicon Valley, contra sumei de 70 de milioane de dolari.

Casa are propria spalatorie auto, a fost construita in 2009, are cinci dormitoare, noua bai si teren de tenis.

Citeste si

Au dotari de lux si sisteme high-tech. Cat platesti pentru cele mai mici camere de hotel din lume 

Miliardarii raman fara bani. Cofondatorul Microsoft isi vinde insula privata cu 13,5 milioane de dolari FOTO