În Brăila, visul a zeci de oameni de a avea o casă cu grădină și verdeață s-a transformat în coșmar. Îl acuză pe dezvoltator că și-a încălcat promisiunile, parafate de notar şi plătite. Clienţii stau acum printre noroaie, iar curentul este prin organizare de şantier. Material marca Inspectorul Pro.

Modelul ales pentru acest proiect imobiliar de 200 de locuinţe este cel al suburbiilor americane, unde casele sunt aşezate de-a lungul unor străzi asfaltate, cu trotuare şi zone verzi.

Astfel era prezentat, în 2014, ansamblul rezidenţial Caporal Mușat din Brăila, cu termen preconizat de finalizare sfârşitul lui 2015. În decembrie 2018, visul american era îngropat încă în noroaie şi gunoi.

Acest tânăr şi-a vândut apartamentul pentru a-şi cumpăra aici o casă. A achitat-o integral - aproape 70 de mii de euro. Şi a investit în amenajare şi toţi banii pe care i-a câştigat muncind în străinătate. Casa nu a fost gata la data prevăzută în contract. Nici în prezent nu are gaze şi curent electric.

Ansamblul a fost ridicat pe locul unei foste cazărmi militare din oraş. Iar terenul a fost pus la dispoziţie prin concesiune, de către primărie.

Casele din acest cartier au o suprafaţă de 120-130 de metri pătraţi. Pentru 2 camere, au plătit în jur de 60 de mii de euro, iar pentru 3 camere, 70 de mii de euro. Sumele au fost achitate integral.

Continuarea pe www.stirileprotv.ro.