Reprezentantii asociatiilor ecologiste sustin ca, in doar cateva zile, jumatate din suprafata strandului Tineretului a fost defrisata, iar o parte din vestiare, demolate. Pe spatiul verde din apropierea Arcului de Triumf buldozerele lucrau si vineri.

"Fara niciun fel de avize fac baza praf si singura lor dorinta este sa construiasca niste imobiliare, turnuri de birouri sau hoteluri", spune Dan Trifu, vicepresedintele Eco Civica.

In replica, concesionarii terenului spun ca strandul va arata mult mai bine decat in trecut. "Executau fara autorizatie de construire o serie intreaga de lucrari. In zona de parcaje, vegetatia fusese taiata. In cazul in care continua sa lucreze, vom sesiza organele de ancheta penala. Este o noua infractiune", a declarat Dragos Tanasoiu, director adjunct Inspectie si Control Primaria Bucuresti.

In 2005, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat pe acest teren un imobil de circa 100 de metri inaltime. Firma care il are in concesiune se poate folosi de el cel putin 49 de ani.