Cei care au luat magazinul au preluat si datoriile de 40 de milioane de euro. Teoretic, mall-ul care se va intinde pe 50 de hectare ar trebui finalizat in prima parte a anului viitor.

Fondul austriac de investitii Immoeast, cel mai puternic investitor pe piata imobiliara locala, a preluat integral proiectul mallului Polus Center din Constanta pentru un pret de un euro, asumandu-si totodata datoriile de circa 40 de milioane de euro ale firmei care se ocupa de realizarea proiectului, scrie Ziarul Financiar, in editia de astazi.
 
Polus Center Constanta era dezvoltat de catre compania maghiara TriGranit, prin intermediul firmei Tripont Invest, iar cele doua companii ajunsesera la o intelegere inca din martie 2007 pentru vanzarea mallului pentru 185 milioane de euro la momentul finalizarii.

Tranzactia urma sa fie realizata treptat, pe masura ce constructia avansa, dar criza actuala a schimbat complet pozitiile investitorilor si a ajustat preturile.

"Tranzactia a fost semnata recent, iar pretul platit a fost unul simbolic, de un euro, Immoeast urmand sa preia datoriile de circa 40 de milioane de euro ale firmei dezvoltatoare", au declarat surse din piata imobiliara, citate de ZF.

Cea mai mare parte a datoriilor firmei Tripont este reprezentata de un imprumut de 38 mil. euro obtinut de la OTP Bank Ungaria pentru lucrari de constructie.

Citeste continuarea in Ziarul Financiar!