Comisioanele de analiza si de acordare sunt gratuite, iar costul evaluarii locuintei este suportat de catre banca.

„Clientii nostri s-au aratat interesati de credite Prima Casa, asadar vom fi un jucator activ si in aceasta editie a programului. Astfel, ne continuam eforturile de a le oferi clientilor solutii accesibile de finantare pentru achizitia unei locuinte”, a declarat Eliza Erhan, directorul de Dezvoltare Produse Retail la Millennium Bank.

Oferta de creditare a Millennium Bank mai include si credite ipotecare cu avans de 10% si marja incepand de la 5%, credite de nevoi personale cu ipoteca a caror suma maxima ajunge pana la 75% din valoarea garantiei si care au marje incepand de la 6%, precum si credite de refinantare care se potrivesc unor profiluri variate de clienti.

Millennium Bank face parte din cel mai important grup financiar privat din Portugalia, Millennium bcp, si si-a inceput activitatea pe piata romaneasca pe data de 11 octombrie 2007, prin deschiderea simultana a 39 de sucursale, in Bucuresti si in opt orase din tara.

Cele 12 banci interesate sa participe la Prima Casa 4 au un plafon total de 1,4 miliarde euro

Cele 12 banci care si-au anuntat intentia de a acorda in continuare credite cu garantia statului au un plafon total de 1,4 miliarde euro pentru programul "Prima Casa 4", care ar putea fi epuizat intr-un an.

Primul contract de creditare in cadrul Programului Prima Casa 4 a fost semnat de Banca Comerciala Romana, in prezenta premierului Emil Boc.

Valoarea medie a creditelor solicitate pentru aceasta faza a programului este de 40.000 de euro.

Pe lista bancilor care au semnat contractul cu Fondul se afla BCR, CEC Bank, Alpha Bank si BRD.

Programul se adreseaza oricarei persoane fizice care nu detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia nicio locuinta, sau care detine cel mult o unitate locativa, dobandita prin orice alt mod decat prin program, in suprafata utila mai mica de 50 de metri patrati.

Programul guvernamental "Prima Casa" a fost lansat in vara anului 2009, iar statul a garantat creditele destinate cumpararii unei locuinte de maxim 60.000 euro si, incepand din 2010, in limita a 70.000 euro pentru locuinte cu lucrari inca neincepute si de cate 75.000 euro pentru case noi cumparate de persoane organizate in asociatii.

Guvernul a decis, in martie, ca garantia statului sa fie redusa la jumatate, iar in program sa fie incluse si persoanele care detin deja o casa in suprafata maxima de 50 metri patrati si doresc un confort sporit, bancile avand la dispozitie trei luni pentru a stabili daca accepta noile conditii.