Oficialii MDRT s-au intâlnit miercuri cu reprezentantii Uniunii Nationale a Notarilor Publici, Asociatiei Nationale a Agentiilor Imobiliare, Asociatiei Auditorilor Energetici, Ligii Asociatiilor de Proprietari HABITAT, Asociatiei Inginerilor de Instalatii din Romania si profesori ai Facultatii de Instalatii din Bucuresti, pe tema introducerii certificatelor energetice pentru cladiri.

"S-a discutat despre reintroducerea obligativitatii existentei certificatului energetic in tranzactiile imobiliare, in contextul introducerii pe agenda Guvernului a Ordonantei de urgenta de amendare a prevederilor referitoare la acest aspect. In situatia in care, Guvernul aproba Ordonanta propusa de MDRT, certificatul energetic pentru cladiri va redeveni obligatoriu din luna martie 2010", se arata intr-un comunicat al ministerului.

Potrivit MDRT, in perioada urmatoare se va intensifica procesul de atestare tehnico-profesionala a auditorilor energetici si vor fi omologate câteva programe de calcul utile auditorilor energetici. Totodata, centrele universitare care organizeaza cursuri pentru viitorii auditori, vor organiza si cursuri de initiere in folosirea acestor programe.

Uniunea Notarilor Publici va face o serie de propuneri pentru normele de aplicare a legii, astfel incât sa fie eliminate orice neajunsuri in momentul tranzactionarii cladirilor.