"NEPI a incheiat oferta ABB anuntata astazi, 4 august 2014. Datorita cererii puternice, majorarea de capital s-a facut pentru aproximativ 1,4 miliarde ranzi sud africani (aproximativ 100 milioane euro). La acest nivel, oferta desfasurata pe Bursa din Johannesburg a fost suprasubscrisa. (...) In data de 11 august 2014 se vor emite 15.041.885 noi actiuni NEPI. Dupa admitere, capitalul social emis si varsat al companiei va creste la 240.161.543 actiuni ordinare cu drept de vot", se arata intr-un comunicat al NEPI transmis Bursei de Valori Bucuresti.

Noile actiuni vor fi emise la pretul de 95,5 ranzi sud africani pe actiune (6,66 euro/actiune), cu un discount de 0,65% fata de pretul mediu ponderat din ultimele 30 zile sau 3,51%, luand in calcul pretul de inchidere anterior, din data de 1 august.

NEPI a anuntat luni dimineata ca a lansat o oferta accelerata de vanzare de actiuni in cadrul unei majorari de capital, operatiune prin care urmarea atragerea a circa 80 milioane de euro.

"Incasarile aferente majorarii de capital se vor folosi pentru a finanta partial proiectele de dezvoltare existente, precum si potentiale oportunitati de achizitii si dezvoltari. Acest lucru este in conformitate cu strategia companiei de a se concentra pe oportunitati care conduc la maximizarea pe termen lung a castigurilor recurente pe actiune atribuibile actionarilor. Majorarea de capital, desfasurata pe Bursa din Johannesburg va fi implementata printr-o oferta de actiuni tip accelerated book build la care vor putea participa doar investitorii publici", potrivit sursei citate.

NEPI este primul fond de investitii imobiliare listat la Bursa de Valori Bucuresti, pe segmentul de piata creat pentru Real Estate Investment Trusts (REITs). Fondul mai este listat la bursa de valori de la Londra, pe segmentul AIM.

Compania a atras, in noiembrie 2013, aprilie si iunie 2014, prin majorari de capital, un total de peste 140 milioane euro, bani utilizati pentru finantarea proiectelor.

NEPI a anuntat saptamana trecuta ca a cumparat un teren de 7,4 hectare in Piatra Neamt pentru dezvoltarea unui centru comercial de 29.000 metri patrati si ca va prelua si restul de 30% din proiectul Mega Mall Bucuresti, din cartierul Pantelimon din Bucuresti.

Fondul a cumparat in urma cu cateva luni un teren de 18 hectare in Timisoara de la fratii Marius si Emil Cristescu, unde intentioneaza de asemenea sa dezvolte un centru comercial, de pana la 80.000 de metri patrati si mai are in curs de dezvoltare doua centre comerciale, in Bucuresti si Targu Jiu, Vulcan Value Centre si Shopping City Targu Jiu.

NEPI are in Romania un portofoliu de active evaluate la finele lunii iunie la 1,2 miliarde de euro, fata de 700 milioane de euro in perioada similara a anului trecut.

In prezent, NEPI gestioneaza in Romania Promenada Mall Braila, Ploiesti Shopping City, Retail Park Auchan Pitesti, Deva Shopping Centre, Severin Shopping Center, dar si cladirile de birouri Floreasca Business Park, The Lakeview in Bucuresti si City Business Centre Timisoara.