“Criza economica, prabusirea activitatii IMM-urilor si inflatia serviciilor au fost elemente cumulate care au facut ca in aceasta iarna, zeci de mii de familii care s-au mutat la casa noua in ultimii ani de crestere economica a Romaniei sa aiba dificultati de plata a facturilor curente”, spun oficialii companiei de dezvoltare imobiliara.

”In aceste zile geroase autoritatile reprezentate de Guvern sau Consiliile Locale trebuie sa subventioneze imediat factura de intretinere a cetatenilor, chiar din clasa mijlocie, care nu mai este sigura pe ziua de maine”, explica Dan Ioan Popp, CEO Impact D&C SA.

Aceasta inrautatire a puterii de cumparare duce la cresterea incidentelor de plata, cumulata cu scaderea  - record a temperaturilor, constituie o mare ingrijorare atat pentru ceilalti membri ”buni-platnici” ai comunitatilor locale carora le creste sentimentul de insecuritate, cat si pentru conducerea companiei Impact D&C SA care trebuie sa faca fata tensiunilor sociale inerente, se mai spune in comunicatul anterior citat.

Dan Ioan Popp, seful Impact, mai spune ca a constatat ca “iarna grea face ca nota de plata sa creasca peste posibilitatile unor familii care au credite, au afaceri care merg prost sau si-au pierdut locul de munca”.

“Factura cu deszapezirea, factura cu incalzirea, factura cu iluminatul public, factura cu apa si canalizarea, factura cu paza si controlul accesului, sunt toate la un loc mai mici decat factura pentru energia electrica. Aceasta este principala cauza pentru care aproape o treime din familii sunt in situatia de a fi debransate de la alimentarea cu energie electrica, soldul cumulat al acestora fiind de aproape 10 miliarde de lei vechi”, mai afirma directorul general executive al dezvoltatorului imobiliar.

El adauga ca desi a reusit sa obtina printre cele mai mici valori de pe piata in materie de distributie a energiei, “situatia este cu atat mai dificila cu cat unii dintre proprietari au restante la utilitati greu de imaginat, de peste 100 - 150 de milioane de lei vechi, si au decis sa incalce legea bransandu-se ilegal la retelele electrice din cartierul rezidential in care locuiesc“.

Deoarece aplicarea stricta a legii ar insemna debransarea imediata a sute de proprietari, precum si intocmirea de dosare penale, Impact D&C S.A. considera ca autoritatile trebuie sa subventioneaze de urgenta familiile datornice pentru achitarea datoriilor la facturile de intretinere.

Nu este normal ca firmelor comerciale sa li se transfere sarcina protectiei sociale a cetatenilor, care fara sa fie ajutate pot avea dificultati in a beneficia de servicii de necesitate primara cum este apa, caldura si energia electrica!”, se mai arata in comunicatul Impact.

Recent, dezvoltatorul Impact D&C SA a decis sa lichideze orice activitate care nu este rentabila si va intreprinde toate cele necesare pe plan juridic, financiar si tehnic pentru a elimina orice sursa de pierdere, respectand prevederile legale si normativele specifice activitatii, acordand simultan si atentie protejarii adecvate a intereselor clientilor sai.