Consultatii imobiliari spun ca strategia de vanzare ar fi proasta. Licitatiile sunt anuntate tarziu, iar cei interesati nu pot sa obtina informatii despre locuinte daca nu achita sute de euro pentru un dosar de prezentare.

Joi au fost scoase la vanzare 6 apartamente din acel bloc nou construit. RAAPPS spera sa obtina pe ele 1,1 milioane euro, insa n-a incasat niciun cent, deoarece nimeni nu s-a prezentat la licitatie. Potrivit unor informatii, aici locuiesc angajati ai guvernului.

Foarte putina lume afla despre existenta acestor apartamente, pentru ca anuntul public se face cu doar 15 zile inainte de organizarea licitatiei si oricum doar pe site-ul RAAPPS-ului , la sediu si in cateva ziare.

In orice caz, nu in locurile in care clientii interesati de imobiliare ar cauta.

''Informatiile sunt extrem extrem de sumare, nu avem anul constructiei, structura constructiei, nivelul finisajelor interioare stare imobiliuluui. Nu ar trebui sa se lacomeasca RAAPPS la cei 500 de lei pe un dosar al unei proprietati pe care o vinde", spune analistul imobiliar Radu Zilisteanu.

Cine vrea sa afle mai multe trebuie sa plateasca sute de euro pentru un dosar de prezentare, care contine date care la orice alta tranzactie ar fi gratuite. RAAPPS nu are pe site nici macar poze cu imobilele pe care le vinde.

Cartierul Primaverii. Cel mai scump din Capitala. Vineri, etajul 1 al unei vile va fi scos la licitatie cu un pret de 450.000 de euro. Vila este destul de neingrijita si se vede ca n-a mai fost renovata dinainte de '89.

Pe site-ul RAAPPS nu se precizeaza nici macar daca aceasta vila este sau nu locuita. Daca o proprietate nu isi gasete un cumparator la prima licitatie, se ieftineste cu 30%.

Anul acesta, Guvernul spera sa obtina 100 de milioane de euro din vanzarea imobilelor, asta desi in luna mai RAAPPS nu a reusit sa vanda nicio proprietate.