Scaderea brusca a preturilor este contestata de agentiile imobiliare, care afirma ca in realitate preturile la care se tranzactioneaza in prezent imobilele din Bucuresti sunt de cel putin doua ori mai mari.

"Daca ar fi pe piata un astfel de apartament la 50.000 de euro la Piata Unirii s-ar vinde intr-o ora", a spus Valentin Ilie, CEO al firmei de consultanta imobiliara Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Publicatia notarilor are rolul de a stabili niveluri minime de fiscalizare, afirma Ilie.

Grila este necesara notarilor pentru a stabili un pret minim al imobilelor, pentru a nu a avea situatii in care sunt declarate preturi mai mici decat cele reale.

In 2008, un apartament de trei camere confort 1, intr-un bloc din 1987 la Piata Unirii era evaluat de companiile platite de Uniunea Notarilor pentru a face grila de evaluare la 240.000 euro, acum acesta valoreaza doar 54.000 euro.

Cele doua companii care fac evaluarile sunt Euro Expert SRL si Expert Valuation SRL. Cu toate ca preturile apartamentelor din zonele centrale au inregistrat cele mai mari deprecieri in evaluarile notarilor, nici cele de la periferie nu fac nota discordanta.

Acum trei ani, in Militari un apartament de trei camere confort 1 era evaluat la 110.000, pretul acestuia ajungând la inceputul acestui an la 29.000, o scadere de aproape 75%.


Citeste mai mult pe www.zf.ro!