Astfel, cele doua companii se acuza reciproc de neplata datoriilor.

"In cursul zilei de 19 ianuarie societatea a primit o citatie pentru un dosar al Tribunalului Bucuresti, prin care un fost partener contractual, Romconstruct Ploiesti, a formulat impotriva societatii noastre o cerere de deschidere a procedurii de insolventa pentru o presupusa datorie a societatii noastre de 589.451,21 lei", se arata intr-un comunicat al Impact transmis Bursei de Valori Bucuresti.

Reprezentantii firmei sustin ca aceasta creanta este inexistenta si ca Impact si-a achitat toate obligatiile financiare fata de Romconstruct. "Reclamantul in litigiul indicat este o societate comerciala privata care se confrunta cu numeroase probleme financiare. Nu vorbim despre o cerere depusa de o banca sau o institutie a administratiei publice (...) Societatea noastra detine titluri de credit investite cu formula executorie cu o valoare mai mare decat creanta invocata de Romcontruct", se mentioneaza in comunicat.

Impact precizeaza ca a incheiat in 2007 un contract cu firma de constructii. "Cererea de deschidere a procedurii este vadit neintemeiata, fiind mai degraba o incercare de santaj, din moment ce, pe de o parte, de fapt cel pagubit este Impact care detine titluri executorii impotriva acestei firme in valoare de 978.061 lei. Mai mult, Impact a actionat in judecata, in 2008, Romconstruct pentru incalcarea contractelor dintre firmele noastre, astfel incat datoreaza pealitati de 14,9 milioane de lei", se afirma in comunicat. In aceste conditii, Impact spune va contesta cererea de deschidere a procedurii insolventei.

Cel mai mare actionar al companiei este Dan Ioan Popp (foto), presedintele Consiliului de Administratie si directorul general al Impact, care controleaza 22,06% din titluri, iar Carmen Sandulescu detine 11,6% din actiuni. Romconstruct Ploiesti este detinuta de o persoana fizica, Neculai Rosu, care detine 95,49%.