Proprietarii care au solicitat inscrierea in sectiunea de schimburi de pe MagazinulDeCase.ro au motive dintre cele mai diverse pentru a explica aceasta alegere, se arata intr-un comunicat de joi al portalului imobiliar.

De exemplu, Nicolae Scutea are o casa cu 4 camere in Sibiu si ar dori sa o vanda sau sa o dea la schimb.

El spune ca “la schimb, s-ar incheia tranzactia".

"Oricine are un apartament si poate da si o diferenta", adauga Nicolae Scutea.

Pe cealalta parte, exista si proprietari care stiu exact ce-si doresc in urma schimbului realizat.

De exemplu, Constanta Damian din Bucuresti, detine o casa cu 6 camere in Piata Unirii si doreste sa o schimbe pentru un Penthouse si sa primeasca diferenta in bani.

Ea crede ca este „metoda cea mai buna de a ramane si cu ceva bani in buzunar dupa finalizarea tranzactiei”.

Alti proprietari au apelat la schimb ca la o ultima solutie avand in vedere ca nu au reusit sa vanda.

Este cazul Oanei Leonida din Ploiesti, care a apelat la varianta de schimb deoarece locuieste intr-o garsoniera si are nevoie de un spatiu mai mare pentru cei doi copii.

Intr-o situatie similara se afla si Dan Stanjic. El a vrut sa vanda, insa nereusind pana in acest moment, s-a decis sa dea la schimb casa cu 4 camere din Timisoara pentru o locuinta mai ieftina.

“Schimbul este definit in Codul civil ca fiind “un contract prin care partile isi dau respectiv un lucru pentru altul”. Prin aceasta modalitate de transfer de proprietate se intelege un dublu transfer de drepturi, facandu-se unul contra celuilalt, si nu contra unei sume de bani sau pret. In afara de aceasta deosebire, schimbul nu difera de contractul obisnuit de vanzare-cumparare, regulile acestuia din urma fiind aplicabile si contractului de schimb”, au declarat reprezentantii cabinetului de avocatura SCA “Hristescu, Ciocanea si Asociatii”.

Potrivit analizei MagazinulDeCase.ro, in acest moment, schimbul a devenit o solutie si pentru proprietarii care doresc sa se mute intr-un apartament cu suprafata mai mare preferand sa dea o diferenta mai mica in bani in locul unui credit la banca.

Totodata, procedeul este cautat in mare masura si de aceia care doresc sa se mute in alta zona, insa nu doresc sa schimbe tipul de locuinta pe care il detin.

MagazinulDeCase.ro a fost achizitionat, la inceputul lunii iulie, de catre Sanoma Digital SRL, companie subsidiara a grupului Sanoma Magazines International.