Tudor a investit 10.000 de euro ca sa transforme o cladire din Bucuresti intr-un spatiu de cazare pentru studenti. Tinerii vor sta cate doi sau cate patru in camera si vor imparti baia si bucataria. Vor plati 100 de euro pe luna, suma care include intretinerea si utilitatile. Asta inseamna un castig pentru proprietar de cel putin 1200 de euro.

Tudor Maxim, fondator: "Te gandesti nu ca vei castiga cine stie ce bani, dar cat sa rezisti pe piata si in sezonul urmator sa fii acolo."

Varianta transformarii imobilelor in camine se extinde. O alta vila prezentata pe internet sub forma unui spatiu adecvat studentilor: proprietarii vor in medie 100-150 de euro lunar, atat cat costa in prezent Regia si in unele camine de stat.

Dr. Radu Zilisteanu, profesor de economie: "Piata chiriilor a fost alimentata cu proprietatile care nu au putut fi vandute de proprietar si care au decis sa le exploateze prin inchiriere, pana la gasirea unei oportunitati".

Cu atatea oferte, piata chiriilor isi continua scaderea inceputa in anii trecuti. In 2008, in toamna, chiriile cresteau chiar si cu 25% fata de lunile de vara. Acum, daca inregistreaza un plus de 3-4 procente.

In Bucuresti, de pilda, chiriile pornesc, in medie, de la 150 de euro in cazul garsonierelor si de la 200 in cazul apartamentelor.