Numarul tranzactiilor a scazut semnificativ anul trecut, ca urmare a limitarii accesului la finantare, dar si a instabilitatii economiei, desi dezvoltatorii au operat reduceri de preturi in unele cazuri cu peste 20%.

"Dintr-un total de 480 de locuinte pe care le-am finalizat in 2009 am vandut 416 unitati, dar doar 100 dintre acestea anul trecut", au declarat reprezentantii complexului Primavara din Ghencea, dezvoltat de firma Can Serv, citati de Mediafax. Acest complex este unul dintre proiectele unde dezvoltatorii au reusit sa vanda cea mai mare parte a locuintelor pana la finalizarea constructiei. Intr-o situatie similara se afla si dezvoltatorul Adama, care din cele 350 de locuinte finalizate in 2009 in doua complexuri mai are de vanzare doar 72 de unitati, sau Conarg, care a semnat contracte pentru 80% din cele 988 de apartamente finalizate in ansamblul Rasarit de Soare din cartierul Titan.

"Pana in prezent am vandut 80% din ansamblul Rasarit de Soare, propunandu-ne sa finalizam intreg procesul de vanzare in 2010", a declarat Romeo Cazanescu, directorul general al Conarg Real Estate.
Si dezvoltatorul turc Opus Land a vandut 90% din prima faza a proiectului Cosmopolis din nordul Bucurestiului, unde au fost finalizate 565 de apartamente, iar Mivan Development mai are de vanzare doar 40 de locuinţe din cele 316 lansate in ansamblul New Town din cartierul Dristor.

Mai multe despre acest subiect cititi pe www.mediafax.ro