Cateva hoteluri din Constanta si Mamaia care n-au vrut sa ramana cu camerele goale daca tot nu au turisti au redus tarifele si le dau tinerilor.

"Sunt multe cereri si studentii prefera sa vina la noi decat sa mearga la camine",
spune Anca Ioana Oancea, receptionera.

Un student care sta in gazda plateste aproximativ 300 de lei, iar intr-un camin 110 pana la 200 de lei.

Magdalena vine din Tulcea si daca anul trecut a stat in gazda, de anul acesta nici nu se gandeste sa mai schimbe hotelul. "Conditiile sunt foarte bune pentru 220 de lei pe luna, chiar avem de toate: si televizor, apa calda, internet", marturisesc tinerii.

Daca au vazut ca stau cu apartamentele goale, si proprietarii din Bucuresti au scazut tarifele pentru inchiriere cu o treime. In plus, sunt mult mai dispusi sa negocieze si chiar sa amenajeze incaperile dupa placul chiriasilor.

"Ne suna foarte multi proprietari care au doua camere, trei camere si ne spun ca sunt dispusi sa inchirieze la studenti. Este primul an in care primim astfel de oferte si foarte multe chiar", declara Carmen Mihaita, trezorier ARAI.

Daca in toamna anului trecut chiria unui apartament de doua camere in zona Militari, spre exemplu, incepea de la 350 de euro, anul acesta un student poate sa inchirieze si cu 200 de euro. Si zonele ultracentrale au avut de suferit, astfel ca la Sala Palatului, pe bulevardul Magheru sau la Universitate, pretul unui apartament de doua camere incepe acum de la 250 de euro, fata de 350 cat era in 2009.