"Livrarile din Timisoara nu vor afecta rata de ocupare a stocului din oras avand in vedere ca ambele proiecte sunt deja pre-inchiriate, unul catre Continental (45.360 metri patrati) si celalalt catre TT Electronics (20.000 metri patrati). In Bucuresti nu exista niciun proiect in constructie, cu toate ca investitii totalizand aproape un milion de metri patrati sunt planificate si ar putea fi activate odata ce piata va continua sa creasca sau vor avea pre-inchirieri", arata raportul companiei de consultanta imobiliara. 

Timisoara a atras de altfel si cele mai multe contracte noi pentru spatii industriale anul trecut, cea mai mare tranzactie de inchiriere fiind cea prin care compania germana Elster Rometrics a pre-inchiriat 7.000 de metri patrati in Timisoara Airport Park. 

"Daca sunt incluse si reinnoirile de contracte, Timisoara se plaseaza pe locul doi, dupa Bucuresti cu 95.000 metri patrati", se mentioneaza in raport. 

Pe partea de investitii, cea mai mare tranzactie inregistrata anul trecut a fost preluarea de catre grupul P3 a Europolis Logistics Park din Bucuresti (cel mai mare parc industrial din Romania, 215.000 metri patrati, plus teren adiacent) de la grupul austriac CA Immo, pentru o suma estimata la 120 milioane de euro. 

"Aceasta tranzactie duce totalul tranzactiilor cu proiecte industriale de anul trecut la 193 milioane de euro, in urcare spectaculoasa fata de 2013", mentioneaza sursa citata. 

Consultantii Cushman apreciaza ca pe piata exista mai mult optimism, cu un nivel crescut al cererii, dar cu o oferta redusa de proiecte disponibile.