Unul dintre membrii fondatori ai organizatiei este Sarah Cox, directorul editorial al site-ului companiei imobiliare Curbed. Ea s-a mutat la Detroit, venind de la New York, in urma cu trei ani, pentru a lansa un blog pentru acel site.

"In ultimii trei ani, am vazut progrese incredibile, insa exista in continuare un spatiu atat de mare care trebuie umplut in domeniul artelor literare", a declarat ea. Sarah Cox crede ca si alti scriitori ar putea sa ii urmeze exemplul.

"Acesta este un oras in care au loc o serie de evenimente unice, istorice si fascinante. Credem ca exista scriitori care si-ar dori sa vina aici si sa devina o parte din aceasta poveste", a adaugat ea.

Organizatia Write A House a achizitionat deja trei case care au nevoie de reparatii intr-o zona aflata la nord de Hamtramck, o enclava cu o mare diversitate etnica din orasul Detroit. Pe aceeasi strada se afla Powerhouse Project, administrat de o organizatie artistica a carei activitate este in mod constant prezentata in publicatii de circulatie nationala, precum Juxtapoz.

Organizatia Write A House spera sa stranga 25.000 de dolari cu ajutorul site-ului de crowdfunding Indiegogo pentru a restaura "Peach House", prima casa ce va fi oferita scriitorilor care se vor muta in Detroit. Asociatia Young Detroit Builders, care ii invata meseria de constructor de case pe tinerii din acest oras, va ajuta la renovarea acelor locuinte.

Donatiile oferite prin aceasta campanie de crowdfunding vor merge direct in conturile asociatiei Young Detroit Builders.
Organizatia Writer A House va accepta solicitari din partea scriitorilor in activitate cu venituri mici, incepand din primavara anului 2014. Acestia sunt rugati sa trimita pasaje din operele lor si o scrisoare de intentie. Juriul care va analiza cererile primite va fi alcatuit din Billy Collins, recompensat cu Premiul National pentru Poezie, poetul Major Jackson, scriitorul si scenaristul Dream Hampton si directorul editurii Farrar, Straus & Giroux, Sean McDonald.

Scriitori din lumea intreaga - sau care locuiesc doar la cativa kilometri de Detroit - sunt incurajati sa aplice pentru aceasta oferta inedita.

Scriitorii desemnati castigatori vor locui in Detroit pentru cel putin doi ani. Ei vor plati organizatiei Write A House o chirie simbolica, pentru a acoperi valorea taxelor si a asigurarii. Daca vor ramane in Detroit pentru cel putin 24 de luni, vor primi contractul de proprietate al casei.