Cat ati da pe o vila interbelica din buricul Capitalei, fosta resedinta burgheza si apoi ambasada? Sigur nu 12 milioane de euro. Atat au cerut mostenitorii pentru acest imobil din Piata Romana acum un an si jumatate cand l-au scos la vanzare. In 2011 au coborat drastic la 6 milioane si sunt inca dispusi la negocieri.

"Am primit oferte de 4,7 milioane de euro si nu ne-am inteles. A fost a bunicului si ne-am judecat foarte mult ca sa o recuperam", spune Maria Nicole Banin, proprietarul vilei.

Resedinta cu ferestre de cristal, stucaturi de ipsos si o curte generoasa nu este singura care pare lasata de izbeliste. Pe cea de langa aceasta inca un afis de vanzare. Cele mai scumpe proprietati incep de la 10 milioane de euro si coboara abrupt. Iata cateva dintre cele mai scumpe oferite acum la 8, 5 sau patru milioane. Multe dintre ele asteapta clienti cu lunile sau anii. Unii proprietari au renuntat chiar sa le mai vanda cu totul si ofera cate un etaj la super-oferta.

"Pentru o vila a fost oferita initial la 500.000 Se ofera acum la 220 de mii. E un veritabil chilipir. Oamenii nu stiu ca preturile au scazut atat de mult", spune Andi Ciser, agent imobiliar.

Asa se face ca mii de proprietati din Bucuresti pierd in continuare din valoare. Specialistii din domeniu au si un pont pentru cei care vor neaparat sa vanda. Sa lase pretul mai repede sub ceilalti pentru ca e clar ca preturile vor continua sa scada. Suntem oricum peste tarile vecine.