Cele mai căutate apartamente rămân cele cu două şi cu trei camere, se menţionează într-un comunicat al SIB.

Pentru a livra produse solvabile, dezvoltatorii planifică apartamente cu suprafeţe medii cuprinse între 50-55 metri pătraţi pentru unităţile cu două camere, şi 70-75 metri pătraţi pentru cele cu trei camere. Cele mai apreciate sunt cele bine compartimentate, care beneficiază de spaţii de depozitare.

Locaţia apartamentului, în strânsă corelaţie cu preţul, devine cel mai important criteriu de alegere a locuinţei, în contextul aglomerării urbane şi a traficului aglomerat în care clienţii caută soluţii de micşorare a timpului petrecut între birou şi casă, consideră organizatorii evenimentului.

O zonă bună, bine deservită de mijloace de transport în comun, în special de metrou, cu facilităţi medicale, educaţionale şi de petrecere a timpului liber în imediata apropiere, aduce un standard de locuire mai bun, iar cine vrea să beneficieze de toate acestea trebuie să plătească în plus, notează organizatorii.

Organizatorii estimează că majorarea preţurilor la imobiliare va încetini în acest an.

"Din discuţiile avute cu expozanţii SIB, aceştia se aşteaptă ca în 2019 creşterea preţurilor să încetinească, pe fondul demarării mai multor proiecte mari, dar şi al condiţiilor generale de finanţare, influenţate de Ordonanţa 114. Pe de altă parte, noua lege recent intrată în vigoare cu privire la cota de TVA redusă la 5% pentru tranzacţii multiple cu locuinţe va aduce un plus de cerere, atât din partea celor care deţin un apartament cumpărat cu TVA de 5% şi vor să facă un upgrade - o cameră în plus şi o zonă mai bună - cât şi a celor care vor să îşi plaseze economiile în imobiliare şi investesc în achiziţia de studio-uri sau garsoniere pentru a le oferi spre închiriat", afirmă managerul de PR al SIB, Dora Pătraşcu.

Ajuns în 2019 la a şasea ediţie, Salonul Imobiliar Bucureşti a devenit cel mai mare târg de profil imobiliar.