"Nu ne-a fost usor sa continuam un proiect de asemenea anvergura, intr-o perioada in care mediul economic s-a dovedit neprielnic. Proiectul a fost demarat inainte de aparitia primelor semne ale crizei, deci a trebuit sa ne adaptam si sa cautam cele mai bune solutii pentru a asigura fondurile necesare intr-un mediu economic profund schimbat", a declarat directorul financiar al companiei, Reinhard Pichler.

Petrom City, amplasat in zona de nord a Bucurestiului, va gazdui activitatile centrale ale companiei.

Procesul de mutare a angajatilor in noul sediu a inceput in trimestrul patru al acestui an si este estimat sa se finalizeze in trimestrul al doilea al anului viitor, potrivit unui comunicat al companiei.

Petrom City cuprinde doua cladiri de birouri, un centru de date, o centrala electrica de 5 MW si o parcare cu 900 de locuri, desfasurate pe o suprafata construita de 100.000 metri patrati.

Operarea centrului de date a fost preluata printr-un acord pe zece ani de catre IBM.

Investitia a acoperit costurile cu re-ecologizarea, proiectul de infrastructura, constructia cladirilor si a centralei electrice.

Proiectul a mai inclus constructia infrastructurii stradale, atat in interiorul Petrom City, cat si in perimetrul acestuia, nu numai pentru accesul angajatilor Petrom, ci si pentru dezvoltarea zonei.

Strazile, cu o lungime totala de 1,7 kilometri, sunt prevazute cu sistem de iluminat, spatii verzi si piste de biciclete. In plus, intreaga retea de cabluri este subterana, in linie cu noile standarde "Net City".