Tinerii care aleg sa isi traiasca anii de studentie in camin vor plati pentru o camera 220 de lei pe luna, iar spatiul il vor imparti cu alti trei colegi.

De exemplu, Lia va studia psihologia in Cluj-Napoca, dar prefera sa stea departe de tumultul vietii din campus. S-a hotarat sa inchirieze mai devreme un apartament, chiar daca locuinta va ramane goala aproape o luna. Numai asa a putut sa negocieze un pret decent.

Preturile sunt acum putin mai scazute, insa dupa ce va incepe anul ori la sfarsitul lunii urmatoare vor creste undeva cu 20%.
 
In Timisoara si Brasov cele mai cautate zone sunt cele din vecinatatea facultatilor sau a mall-uri. La Brasov, cu greu mai gasesti o garsoniera langa universitate. O studenta a avut noroc: locul pe care l-a ales arata foarte bine, dar pentru asta va da 250 de euro pe luna.

Studentie la hotel

Unii studentii iau in calcul si varianta cazarii la hotel. Dragos, de pilda, este din Buzau, dar studiaza medicina la Brasov. Acum sta singur la doua stele si achita 550 de lei pe luna, dublu fata de camin.

La hotel, studentii au baie proprie, internet, televizor, iar saptamanal personalul le face curatenie. N-au bucatarie, asa ca trebuie sa plateasca separat la cantina.