Unul dintre expozanti, de pilda, se lauda ca a reusit sa semneze nu mai putin de 12 rezervari in cele 4 zile de targ. Cu alte cuvinte, 12 romani au fost convinsi ca si-au gasit locuinta mult visata, asa ca au dat si un prim avans de pana in 1.000 de euro. Vizate au fost garsonierele, niciuna mai scumpa de 40.000 de euro. Cei care se razgandesc isi vor recupera banii abia dupa ce locuinta isi va gasi un alt cumparator.

Cu speranta mare in 2013 a pornit la drum insa si cel de-al doilea dezvoltator. Dupa 50 de vizionari, de data acesta la apartamente de 2 si 3 camere, a reusit sa convinga trei cupluri sa platesca o prima rezervare de 1.000 de euro pentru o locuinta cu 3 camere la iesirea din Bucuresti, de 80 metri patrati. Dar se poate si mai bine.

"Am avut rezervare pentru duplex de 90.000 euro si pentru vila de 100.000 euro. Asta spune multe, nu sunt numai cautatori pentru Prima Casa. La inceputul anului, oamenii s-au panicat, nu mai stiau ce sa mai faca, dar acum vad ca au intrat in normal",
spune Ionut Butoi, director de vanzari al unui complex de cartiere rezidentiale.

Si alti romani se vor muta in curand la casa. Din cele sapte vizionari programate, doua familii au si achitat un prim avans pentru un cuibusor de 185 de metri patrati si alti 50 de verdeata. Nota de plata se ridica la 95.000 de euro.

"Majoritatea un un copil sau doi, sunt tineri de 30-40 de ani. Doua locuri de parcare sunt incluse in acest pret plus finisajele la alegere", explica Mihai Lucian, director de vanzari. 

Linia finala este insa departe de a fi trasa, pentru ca rezultatele se vad cel mai bine la cateva luni distanta. Vanzarile de apartamente din februarie le-au depasit cu 13% pe cele din ianuarie si cu 23% pe cele din aceeasi perioada a anului trecut.