Au trecut vremurile in care romanii aruncau banii pe proiecte nefinalizate si acum studiaza toate ofertele, inainte de a lua o decizie.

Sofia si Luigi stau cu chirie in Bucuresti de un an si jumatate. S-au hotarat sa-si cumpere o locuinta pe care o vor plati cu banii obtinuti pe cateva proprietati pe care au de gand sa le vanda in Craiova, orasul lor natal. Locuinta ideala pentru ei are trei camere si e undeva in nordul Capitalei.

Cam jumatate dintre cei care au trecut pragul targului si-au prograat o vizionare in urmatoarea perioada. Dincolo de ce le spun agentii oamenii vor sa vada exact pe ce dau banii. "Cel putin 5% din cei care fac vizionari si incheie contracte ulterior", spune directorul targului.

In total, au fost vandute 25 de imobile, spun expozantii, si chiar daca s-au cumparat ai ales apartamente cu doua si trei camere, n-au fost trecute cu vederea nici ofertele la garsoneierele de la marginea Bucurestiului. Costa 25 de mii de euro.

Pentru cei care isi doresc spatii mari ramane varianta unei case pe pamant, in satele de pe langa Bucuresti. Pretul de 65 de mii de euro e tentant, dar mutarea nu se face imediat.

"Anul trecut, rezultatele s-au vazut mult mai tarziu dupa targ, la 3 saptamani, anul acesta, au fost rezultate imediate", spune un agent de vanzari. Asta poate si pentru ca preturile sunt mai mici si cu 50% fata de anul trecut.