"Cred ca Guvernul nu mai trebuie sa fie agentie imobiliara. RA-APPS trebuie sa asigure un numar limitat de vile de protocol pentru presedinte, presedintii Camerelor, premier, trebuie sa asigure locuinte doar pentru cei cu rang de ministru. Celelalte locuinte vor fi vandute, iar cei care stau in ele vor avea dreptul de preemtiune la pret de evaluare. Daca nu, le va cumpara cine are banii", a spus Victor Ponta, citat de Mediafax.

El a mai aratat ca trebuie stipulat foarte clar in lege ca dreptul la locuinta de protocol este acordat doar pe perioada mandatului.

 “Ori explicati clar ce vreti sa faceti, ori nu mai faceti”

Liderul PSD le-a cerut participantilor de la reuniunea Biroului Permanent National al partidului sa explice mai bine modificarile la Statutul deputatilor si senatorilor, adaugand ca "limita intre a explica prost si a pica in borcanul de demogogie este intotdeauna foarte subtire."

"Referitor la discutia privind Statutul parlamentarului, daca nu se face clar, sa nu va suparati pe presa ca va ataca ca nu ati explicat sau n-a inteles toata lumea foarte bine. Nu dam nicio imunitate in plus, de altfel, nici nu avem cum sa dam mai multa imunitate. Nu exista decat faptul ca un parlamentar nu poate fi arestat sau perchezitionat, ceea ce, din cate stiu eu, exista in 26 din 27 de tari ale Uniunii Europene", spus premierul.

Liderul social-democrat a subliniat, referitor la modificarile preconizate, ca nu se da niciun drept in plus.

"Daca lamuriti procedurile, impreuna cu CSM, cu Parchetul, cu toti ceilalti, e foarte bine, daca nu, nu mai intrati in asemenea clinciuri, pentru ca limita intre a explica prost si a pica in borcanul de demogogie este intotdeauna foarte subtire. (...) Ori explicati clar ce vreti sa faceti, ori nu mai faceti si cu asta basta", a aratat prim-ministrul.