Familia obtinea bani dintr-un portofoliu de 84 de locuinte pe care le oferea spre inchiriere.  Cu cei patru copii ai cuplului, Hedley, Elizabeth, May si Charity, studiind la scoli prestigioase, viata era frumoasa. 

Astazi, famila Cole are in fata posibilitatea de a pierde totul. Daca nu pot plati o datorie de 5 milioane de lire sterline pana in aprilie, banca a amenintat ca ii va da afara din casa, le va lua afacerile si pana si mobila va fi scoasa la vanzare. 

Problema este ca Cherles spune ca nu mai are niciun ban.  Cum a ajuns familia in sapa de lemn? Dupa o investitie in Romania. 

Nevoit sa faca rost de mai multi bani pentru scolarizarea copiilor, Charles cauta cu disperare noi surse de venit. Iar atunci a facut marea greseala.  A auzit despre o oportunitate de investitii in Romania prin intermediul unui agent imobiliar local, o investitie cu ajutorul careia avea sa faca zeci de milioane de lire sterline. 

"Era un proiect de dezvoltare imobiliara in jurul Bucurestiului", spune Charles.

"Ideea era sa ridicam o suburbie pentru cei care munceau in Bucuresti si de unde sa poata ajunge in oras". 

"Investitia a fost promovata de avocati si agenti imobiliari de top. Oamenii pot crede ca am fost motivat de lacomie si ar fi fost ideal daca as fi facut banii care mi-au fost promisi, dar la final ar fi ajuns si daca profitul s-ar fi ridicat la 100.000 de lire, banii pentru un an de scolarizare", spune englezul. 

In 2007, dupa cateva vizite in Romania si in ciuda temerilor Ionei cu privire la proiect, Charles a decis sa mearga inainte si sa ia un credit de 3,3 milioane de lire garantat cu casa si afacerile sale. A fost un pariu pe care avea sa il regrete enorm. "Am fost pacalit pentru a investi. Nu mi-am dat seama ca existau riscuri. Am fost foarte naiv".

Citeste intreg articolul pe www.zf.ro