Din nefericire, pentru cei care au visat o casa frumoasa la o aruncatura de bat de oras, situatia pare acum fara rezolvare. Au dat cam toti banii obtinuti din vanzarea apartamentelor din Cluj pe materiale de constructii, teren si manopera mesterilor. S-au bazat pe faptul ca vor reusi sa obtina alte credite pentru finisaje, mobila si amenajarea curtilor.

N-a fost insa deloc asa. Criza le-a taiat avantul, asa ca acum locuiesc pe la rude sau in chirie. Intre timp, dau anunturi disperate prin ziare si pe site-uri de specialitate, doar-doar vor reusi sa vanda casele la rosu.

Sotii Marincus au facut sacrificii mari ca sa de mute langa Cluj, la curte si la aer curat. Acum insa ar da orice sa se intoarca iar la bloc. Casa visurilor s-a dovedit un cosmar.
 
"Nu reusim sa terminam din cauza crizei financiare, am ramas fara loc de munca, nu reusim sa luam credit sa terminam casa", povestesc acestia.

Vrand sa isi recupereze macar investitia, oamenii au cerut initial 120.000 euro, dar acum lasa din pret pana la 80.000 de euro, doar-doar o va lua cineva. Nici constructorii din zona nu sunt mai fericiti.

"Nu mai sunt bani sa le terminam, nu s-au mai vandut, nu-s clienti. De 6 luni, trec, se uita, dar zic ca preturile-s mari", povesteste constructorul Ioan Muncaciu.

Si la Timisoara situatia este asemanatoare, iar in Brasov foarte multe casute au fost aduse pina la rosu, iar acum sunt de vanzare.

"In momentul actual, avem un credit contractat la banca, banii nu ne-au ajuns sa finalizam si am fost nevoiti sa incercam sa vindem, dar, din pacate, piata e destul de moarta. Pretul l-am tot scazut, l-am tot scazut...", explica 
Sorin Zidaru, proprietarul uneia dintre casele scoase la vanzare.

Si din pacate, nu se vede niciun cumparator in zare.