Valoarea medie a indicelui national imobiliare.ro pentru luna iulie este cu 1.2% mai mica decat cea inregistrata in luna precedenta.

In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, pretul apartamentelor la nivel national a scazut cu 5%.

Tensiunile majore din ultima perioada amplificate de cresterea cursului valutar au facut ca interesul populatiei pentru investitii de amploare sa scada. Totusi, ritmul de ieftinire al apartamentelor nu a compensat scaderea apetitului pentru achizitii din partea cumparatorilor", subliniaza Adrian Erimescu, directorul general imobiliare.ro.

Scaderea preturilor a fost resimtita la nivelul marilor orase, cu exceptia Brasovului, unde a fost inregistrata o evolutie atipica. In Capitala, indicele inregistreaza, pentru luna iulie, o valoare medie de 1.125 euro/mp utili pentru apartamentele noi si vechi din Capitala, in scadere cu 0,6% fata de luna precedenta. Pe categorii de imobile, cea mai mare oscilatie a fost inregistrata in cazul garsonierelor.

La polul opus se situeaza orasul Brasov, unde pretul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vanzare are o valoare de 869 euro/mp de suprafata utila. Fata de vara anului trecut, apartamentele noi s-au scumpit cu aproximativ 7%. Alte majorari de pret au fost inregistrate doar la anumite subcategorii de apartamente.