O casa imensa, cu piscina si terasa, ridicata in satul Prunis, la 30 de km de Cluj, a costat 700.000 de euro. Proprietarul ei, domnul Benoit, un francez de 35 de ani, venit in Romania cu afaceri, a adus special anumite materiale din Franta. Acum vrea sa vinda domeniul de peste 5.000 de metri patrati. Numai ca drumul de acces e greoi si cu utilitatile sta prost...

Pretul de vanzare al "casei de vis" este de 600.000 de euro. Puneti insa la socoteala si intretinerea de peste 2.000 de lei lunar.

In acelasi impas e si un domn din Mures: inainte de criza, si-a ridicat o vila de aproape 300 de metri patrati, la 10 kilometri de capitala judetului. Acum ar vinde-o si la jumatate de pret, dar nu gaseste cumparator...

De disperare s-ar multumi si cu130.000 de euro, adica jumtate de pret fata de cat valoreaza, insa cum si vecinii vin cu oferte similare n-are succes.

"Sa fie bucurosi daca isi scot investitia!", spun specialistii din piata. Potrivit acestora, preturile au scazut chiar si cu 50% in ultimii doi ani.