Valoarea dosarelor aprobate a ajuns deja la 37-38 milioane euro, ceea inseamna 5,4% din plafonul total de 700 de milioane de euro. Dosarele au putut fi trimise d-abia dupa data de 8 martie.

"Ritmul zilnic de avizare a dosarelor este de 100 de cereri. In continuare 20% dintre dosarele pe care le primim de la banci sunt incomplete si incorecte, de aceea trebuie sa le trimitem inapoi", a explicat Saramet.

Reamintim ca bugetul alocat in acest an pentru sustinerea achizitiei primei locuinte este de 700 de milioane de euro, fata de fondurile de un miliard de euro alocate in 2009.

In acest an, programul a fost modificat, astfel ca Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM va garanta creditul pentru cumpararea unei locuinte prin "Prima Casa" in limita a 60.000 euro, pentru imobile vechi ori deja incepute, si 70.000 euro, pentru locuinte cu lucrari inca neincepute, iar cumparatorii organizati in asociatii vor avea o garantie de cate 75.000 euro, tot pentru case noi.

Creditele prin "Prima Casa" au o rata a dobanzii EURIBOR (rata solicitata intre principalele banci din zona euro la depozitele pe piata interbancara) la 3 luni plus maxim 4% pe an, la credite in euro, respectiv ROBOR (rata dobanzii la imprumuturi pe piata interbancara romaneasca) la 3 luni.