Dezvoltatorul imobiliar Atrium European Real Estate vinde centrul comercial Militari Shopping Center, către Mas Real Estate, fond de investiții din Africa de Sud, pentru 95 de milioane de euro, scrie Profit.ro.

Atrium renunță, astfel, singurul proiect pe care îl deține pe piața locală, urmând să își îndrepte atenția predominant spre Cehia și Polonia.

Finalizarea tranzacției este așteptată în trimestrul al treilea, iar prețul de achiziție reprezintă o primă de 9% față de valoarea la care era evaluat centrul comercial la finele anului trecut.

Decizia Atrium, controlat de grupul israelian Gazit-Globe, de a ieși de pe piața din România vine după ce compania a vândut 19 proprietăți pe care le deținea în Ungaria. În urma tranzacțiilor recente, portofoliul Atrium va fi reprezentat în proporție de peste 80% de proprietăți din Polonia și Cehia.

Atrium European Real Estate a achiziționat, în 2004, prima fază a proiectului din Militari, dezvoltat de compania belgiană Liebrecht&wooD, cu 20 milioane euro.

Continuarea pe www.profit.ro.