Companiile estimeaza valoarea de piata a acestor locuinte la 38 de miliarde de lire sterline (60 de miliarde de dolari), potrivit companiei de consultanta EC Harris.

"Amploarea proiectelor este fara precedent", a declarat Mark Farmer, director pentru domeniul proprietatilor rezidentiale la EC Harris, citat de Bloomberg si preluat de Mediafax.

Preturile locuintelor din cele mai scumpe zone londoneze au crescut cu 49% dupa un minim atins in 2009 iar in prezent sunt cu 14% peste nivelul record atins in 2008, potrivit casei de brokeraj Knight Frank.

Investitori din strainatate proveniti din regiuni precum Orientul Mijlociu si Europa continentata considera plasamentele imobiliare londoneze drept sigure, in mijlocul problemelor economice si politice de pe pietele loc locale.

In 2011, au fost vandute locuinte de lux noi in valoare de aproape doua miliarde de lire sterline in cartiere londoneze precum One Hyde Park, a aratat Farmer.

Compania de consultanta estimeaza ca vanzarile de locuinte de lux din regiunea Londrei vor atinge 10,2 miliarde de lire sterline in 2016 si 8,5 miliarde de lire anul urmator.

Potrivit companiei de brokeraj Aylesford International, un apartament din One Hyde Park a fost scos la vanzare luni pentru 65 de milioane de lire sterline. Proprietatea ocupa un etaj intreg al imobilului in care se afla, rezultand un pret de 7.200 de lire sterline/metru patrat (echivalentul a 9.000 euro/metru patrat).