De pilda, in Marea Britanie, in urma cu sase luni, a fost scoasa la vanzare o casa cu doua dormitoare, potrivit Daily Mail. Pretul initial, de 15.000 de lire sterline s-a dovedit a fi insa prea mare. La orizont nu s-a ivit niciun cumparator. Astfel, vanzatorii s-au vazut nevoiti sa-i mai scada putin pretul si asa destul de mic pentru o asemenea locuinta.

Casa din orasul Burnley (nord-vestul Angliei), situata in comitatul (subdiviziunea) Lancashire, a fost vanduta prin intermediul unui agent imobiliar cu 10.000 de lire sterline. Agentul care s-a ocupat de tranzactia financiara, John Dinsdale, a sustinut ca „un investitor i-a facut aceasta oferta, pe care a acceptat-o imediat, avand in vedere ca pana atunci niciun cumparator nu daduse semne de interes”.

Locuinta de 10.000 de lire are un living, o bucatarie, doua dormitoare la etaj, o baie si totodata curte interioara. De asemenea, se afla destul de aproape de centrul orasului, la doar cateva minute distanta.

„Casa de pe strada Pritchard Street avea nevoie sa fie renovata, iar 10.000 de lire sterline a reprezentat un pret bun – cele mai multe masini de astazi costa mai mult de atat”, a adaugat apoi Dinsdale.

Cartierul Lancashire este cunoscut pentru preturile mici ale caselor de aici, iar potrivit unui studiu realizat de site-ul mouseprice.uk.com, 12 din 20 cele mai ieftine locuinte din Marea Brianie se gaseau in aceasta zona de nord-vest a Angliei, Lancashire.

Acelasi agent imobiliar a reusit sa vanda o proprietate de pe Hunslet Street Bank Hall, din Burnley, tot cu 10.000 de lire, iar o alta, localizata pe Sandhurst Street, cu 13.500 de dolari.

Alte proprietati britanice din zona sunt evaluate undeva la 32.000 de lire sterline. Recent au fost vandute imobiliare evaluate la 50.000 de dolari, relateaza Daily Mail.  

In India a fost vanduta o casa in valoare de 315 dolari (echivalentul a 197 de lire sterline), la inceputul acestui an. Numita „Nano House”, proprietatea creata de arhitecti indieni ducea mai degrabaa cu o mica cladire cu pereti de bambus, acoperis din fibra si podea din pamant. Casuta indiana putea fi practic construita oriunde, noteaza cei de la impactlab.net