În cadrul evenimentului, se vor afla expozanţi în premieră, precum şi ansambluri tehnologizate sau dotate cu spaţii verzi generoase. Mai mult, unii dezvoltatori acordă reduceri speciale doar pe durata târgului.

"Raportat la cele circa 20.000 de imobile din ofertele dezvoltatorilor, media de discount este de aproximativ 1.000 de euro per apartament, însă diferenţele ofertelor de acest tip diferă foarte mult de la un dezvoltator la altul. Spre exemplu, Satul Scandinav oferă 5% discount, Stonehemp 10% discount, la Swisss Lake Residence ofertele pot ajunge până la 18.000 de euro reducere, iar la Trend Residence până la 6.000 de euro. Pe de altă parte, în cazul expozantului Prohil discounturile se acordă la un avans minim de 50%, pentru proiectul Deluxe Apartments Mihai Bravu, iar la Arcadia Apartments Domenii se oferă 8% discount pentru apartamentele din blocurile 2 şi 3, până la sfârşitul acestei luni", se precizează într-un comunicat al organizatorului Imobiliarium, Universum Events.

Ofertele prezentate de expozanţii Imobiliarium nu se rezumă la discounturi, ci cuprind o gamă variată de beneficii. Printre acestea se numără imobilele dotate după ultimele tendinţe în materie de facilităţi tehnologice, care oferă avantajul unor costuri mai scăzute şi siguranţă mai mare, cele înconjurate de spaţii verzi ample, construcţiile din materiale 'verzi', prietenoase cu mediul.

Unii dezvoltatori oferă imobile dotate cu panouri solare, ce garantează un aport semnificativ la încălzirea locuinţei şi un cost redus la factura de întreţinere. Un alt exemplu este sistemul de casă inteligentă care presupune controlul de la distanţă, cu telefonul mobil, al luminilor, caloriferelor, aparatelor de aer condiţionat, jaluzelelor, sistemelor de alarmă sau aparatelor electrocasnice.

Totodată, în cadrul târgului îşi va expune oferta şi unul dintre dezvoltatorii care a primit certificat Green Home din partea Romania Green Building Council. 30% din întreaga suprafaţă a complexului constă în spaţii verzi, amenajate, iar fiecare apartament este poziţionat astfel încât să beneficieze de cât mai multă lumină naturală. Din cele 5,7 hectare pe care urmează să fie construit ansamblul, aproape 2 hectare vor fi ocupate de spaţii verzi şi locuri de joacă pentru copii.

Intrarea la eveniment este gratuită pentru persoanele care se înregistrează pe www.imobiliarium.ro până pe data de 10 mai, inclusiv. În perioada evenimentului, vizitatorii care nu deţin codul primit din această înregistrare vor plăti o taxă de 10 lei.