Miliardarul rus a cumparat unul cate unul toate apartamentele de pe cele noua niveluri ale acestei cladiri, detinuta in regim de coproprietate de companiile Harvey Nichols si Harrods.

Cladirea se afla in Lowndes Square din Londra si are o suprafata totala de 2.790 de metri patrati. Noul "palat", dupa ce va fi amenajat, va avea opt dormitoare, opt sali de baie, o piscina interioara si apartamente pentru personalul auxiliar.

Roman Abramovici, in varsta de 44 de ani, si iubita sa Dasha Zhukova, in varsta de 29 de ani, au impreuna un fiu, Aaron, in varsta de un an.

Pentru patronul clubului de fotbal Chelsea, aflat pe pozitia a 15-a in topul miliardarilor, cu o avere de 14 miliarde de dolari, noua lui resedinta din Londra va reprezenta, potrivit presei britanice, o veritabila masura a averii sale si o expresie opulenta a stilului sau de viata.

"Isi doreste ca interiorul sa fie amenajat in stil victorian neoclasic, pentru a se potrivi cu exteriorul. Este un proiect personal, deoarece oamenii ca el ar fi apelat, in mod normal, la serviciile unei firme specializata in decoratiuni interioare de lux. Nimic nu va fi minimalist. Interiorul va fi captusit cu cornise, covoare scumpe si perdele masive", a declarat o sursa pentru tabloidul Daily Mail.

Cele cinci etaje de deasupra parterului si cele trei niveluri subterane vor gazdui, in plus, un cinematograf, o sauna, o sala de clasa pentru copii si o camera pentru divertisment. Patru dintre etajele superioare vor avea acces si la o parcare exterioara multietajata.

Cladirea consta in doua blocuri unite, care au fost despartite in noua apartamente, in anul 1998. De-a lungul anilor, Roman Abramovici a cumparat aceste apartamente, unul cate unul, cu intentia de a transforma cladirea intr-o resedinta unica, amenajata sub forma unui "palat", fara a schimba insa exteriorul cladirii.

Miliardarul rus a cumparat primul apartament in anii '90 cu suma de 1,2 milioane de lire sterline (1,85 milioane de dolari). Impreuna cu sotia lui de atunci, Irina, magnatul rus a cheltuit inca pe atat pentru a reamenaja acel apartament, care a devenit resedinta principala a cuplului pentru cativa ani.

Ulterior, Abramovici a cumparat clubul de fotbal Chelsea FC, o proprietate in comitatul Sussex si o alta resedinta in valoare de 40 de milioane de lire sterline (61,7 milioane de dolari) din Chester Square din Londra, pe care Irina a primit-o in urma divortului.

Roman Abramovici si fosta lui sotie Irina au impreuna cinci copii.

Printre celelalte proprietati pe care le detine miliardarul rus se afla un apartament de lux in Bridges Wharf in apropiere de heliportul Battersea, o proprietate in valoare de 18 milioane de lire sterline (27,7 milioane de dolari) in comitatul West Sussex, o vila in sudul Frantei, o casa in Toscana (Italia), un complex hotelier in Cipru, o casa de vacanta in Muntenegru, o vila in Moscova si un palat in insula St. Barts. Abramovici detine, totodata, si cateva iahturi.