Evolutia activitatii din constructii din februarie reprezinta, pentru Romania, a doua scadere consecutiva, dupa doua luni de crestere.

Din cele 13 state membre UE prezente in raportul Eurostat, productia sectorului de constructii a scazut in februarie, comparativ cu ianuarie, in sapte, a stagnat intr-o singura ţara (Cehia) si a urcat in cinci.

Cele mai mari scaderi sunt observate, in afara Romaniei, la Slovenia (9,2%) si Spania (6%). Cele mai mari cresteri lunare ale productiei din constructii sunt inregistrate de Ungaria (6%), Portugalia (1,4%) si Germania (1%).

Romania s-a plasat, de asemenea, pe locul trei in UE in funcţie de ritmul anual de scadere a productiei din sectorul constructiilor din luna februarie, de 26,9%, dupa Bulgaria (30%) si Slovenia (28,7%). In Uniune, indicatorul a coborst cu 10,2%. Activitatea a crescut doar in Marea Britanie (5%).

La nivelul zonei euro, regiune care reuneste cele mai mari economii din UE, productia din sectorul constructiilor a scazut, in februarie, cu 3,3%, comparativ cu ianuarie, si cu 15,2% faţa de aceeasi luna din 2009