Comparativ, în zona euro lucrările de construcţii au consemnat în luna mai un declin anual de 11,9% , în timp ce în UE au înregistrat o scădere de 10,3%.

Eurostat precizează că singurele state membre UE în care lucrările de construcţii au crescut în luna mai a acestui an, comparativ cu luna mai a anului trecut, sunt: România (14,6%), Finlanda (4,1%) şi Germania (1,7%).

În schimb, de la o lună la alta, în mai 2020, comparativ cu luna anterioară, lucrările de construcţii au crescut cu 27,9% în zona euro şi cu 21,2% în Uniunea Europeană. Aceasta în condiţiile în care lucrările de construcţii au crescut cu 168% în Italia şi cu 118,3% în Franţa.

România se situează însă printre ţările unde lucrările de construcţii au scăzut, de la o lună la alta, cu un declin de 2,2%, alături de Slovenia (minus 2,8%), Cehia (minus 2,9%), Polonia (minus 3,1%) şi Ungaria (minus 20,3%).

Conform datelor prezentate anterior de Institutul Naţional de Statistică (INS), în România, volumul lucrărilor de construcţii a crescut în luna mai faţă de luna precedentă, ca serie brută, cu 7,9%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 2,2%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, în mai volumul lucrărilor de construcţii a crescut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 11,7%, respectiv cu 14,3%.