Destinatarii se bucură de anumite finisaje, încăperi spaţioase şi terase cu privelişti spectaculoase. Preţurile sunt însă cu 60% mai mari ca în cazul locuinţelor obişnuite.

Conceptul prinde din ce în ce mai mult teren în Capitală, în zona de nord, unde preţul pe metru pătrat poate să depăşească şi 4.500 de euro.

Cristian Boboruta, manager companie de consultanţă imobiliară: “Este un segment care indiferent de perioada pe care o traversăm, o perioadă de criză, de boom, va rămâne la un target ridicat. Există întotdeauna în piaţa cerere atât pentru cumpărare, cât şi pentru închiriere.”

Căutate sunt inclusiv penthousurile, adică apartamentele de peste 300 de metri pătraţi aflate la ultimul nivel al clădirii.

Un aspect foarte important pe care mulţi dintre clienţi îl iau în calcul înainte să cumpere un apartament de lux este să fie extrem de luminos și să aibă o terasă cu propriul spațiu verde. Pentru astfel de locuri oamenii plătesc sute de mii sau chiar milioane de euro.

La Timişoara, un ansamblu rezidenţial aflat în construcţie le va oferi proprietarilor şi facilităţi de hotel: cinematograf, sală de fitnes, SPA sau piscină.

Vlad Vela, director general complex imobiliar: “Este un sat pe verticală, este despre o comunitate deosebită, despre un stil de viaţă, despre apropierea de vecini.”

Soţii Martinaş sunt antreprenori şi locuiesc în prezent la casă, dar vor să se mute aici pentru a fi mai aproape de şcoală la care învaţă copilul.

Aici, proprietarii vor da în jur de 1.700 de euro pe metrul pătrat.

La cinci minute de centrul Timișoarei răsare un alt ansamblu imobiliar. Va avea în total 1200 de apartamente.

Potrivit analiştilor din piaţă, 10% din apartamentele noi care sunt construite în marile oraşe din ţară sunt considerate premium.