Mega-debaraua apartine companiei Euro Mini Storage si aici poate fi pastrat aproape orice, de la haine pana la piese auto si produse alimentare. 

Situat pe Bulevardul Theodor Pallady, depozitul are o capacitate totala de depozitare de 7.500 de mp, impartiti in 1.000 de spatii. Suprafata celor 1.000 de debarale variaza de la 1 mp la 27 de mp.

"Cand un client semneaza un contract pentru o unitate, primeste un card de acces, care il duce direct la unitatea pe care o detine, intra, pune cardul la cititor si poarta se deschide", spun Dan Moldoveanu, general manager al companiei.

Chiar daca ideea este noua pentru Romania, reprezentantii companiei sustin ca deja au 50 de spatii inchiriate.

"Lucrurile nu imi incap intotdeauna in doua camere, am incercat solutii de a depozita pe balcon, in debara chiar si in boxa blocului. In boxa bloclui sunt conditii insalubre, pe balcon si in debara deja nu mai reusesc sa pun aceste lucruri", a declarat unul dintre clientii noului depozit.  

Preturi

Orice debara isi are costul ei, iar in cazul de fata acesta nu e deloc redus. Pentru a inchiria un spatiu in depozit, in prima luna platiti doar 1 euro. Apoi, lucrurile se schimba, si in functie de suprafata spatiului inchiriat preturile sunt astfel:
·         Pentru 1 mp chiria este de 25 de euro pe luna, la care se adauga inca 5 euro pentru intretinere.
·         Cine vrea un spatiu de 27 de mp va plati 500 de euro pe luna.

In acest depozit cu autoservire nu sunt acceptate materialele perisabile sau substantele toxice si imflamabile, animalele vii, plantele sau bani si alte obiecte de valoare.  Cat despre asigurarea lucrurilor pe care le depozitati in noua mega-debara a Capitalei, ea se poate face, evident, contra-cost. 

Daca in Romania aceasta afacere este abia la inceput, in tari precum Statele Unite, Canada, Franta sau Spania depozitele functioneaza de zeci de ani si sunt extrem de populare.