Cristina a locuit o viata la bloc si, pentru ca si-a dorit foarte mult o casa la curte, si-a cumparat una anul trecut la periferia Bucurestiului. Proprietatea are peste 100 de metri patrati si era ideala pentru familia ei. Dar conditiile financiare s-au schimbat intre timp, asa ca femeia nici macar nu a apucat sa o mobileze. Acum este nevoita sa o vanda.

Cocheta, noua, cu patru camere, vila ar fi fost locul ideal in care Cristina si familia ei ar f putut trai linistiti. Visul ei s-a spulberat: a renuntat la vila si a cumparat la schimb un apartament in zona de sud a Capitalei. In plus, a mai primit aproape 50.000 euro, bani cu care va mai scapa din datorii.

Desi e greu sa gaseasca pe cineva caruia sa-i convina casa oferita pentru o locuinta mai mica, nevoia ii impinge pe oameni sa accepte tot mai des astfel de schimburi. Alexandru, de exemplu, si-a dorit sa stea la curte, asa ca oferta Cristinei i s-a potrivit.

Piata romaneasca este plina de astfel de trocuri. Procedura nu este foarte complicata si se realizeaza printr-un contract de schimb imobiliar.

Zeci de proprietari isi ofera apartamentul si ceva in plus, pentru a primi la schimb o casa la curte. La fel de multi sunt si cei care-si dau vilele luxoase pe garsoniere sau apartamente cu doua camere, pentru a scapa de datorii.