Din punctul de vedere al zonei, 22,5% dintre cumparatori prefera sectorul 3. Acesta este urmat de sectoarele 2 si 6, fiecare cu  16% dintre preferinte si de sectoarele 1 si 4, fiecare cu 15%, in timp ce vecinatatile Bucurestiului sunt cautate  de 12% dintre potentialii cumparatori.

Pe segmentul garsonierelor, zona cea mai cautata este sectorul 3, peste 31% din doritorii de garsoniere preferand cartierele Titan si Dristor.

In proportie de 28%, cumparatorii de apartamente isi pastreaza preferinta pentru sectorul 3. Urmatoarea zona pe lista este sectorul 2, cu 19%. Pe ultimul loc este situat sectorul 5, cu sub 3% din preferintele cumparatorilor.

In ceea ce priveste pretul, cumparatorii ar fi dispusi sa plateasca in medie 41.000 de euro pentru o garsoniera si 57.000 de euro pentru un apartament cu doua camere.

In cazul caselor, sectorul 3 trece pe ultimul loc, cu sub 4 % din cereri, iar pe primul loc in topul preferintelor cumparatorilor urca Ilfovul, cu peste 30% din cereri si sectorul 1, cu 22% din cereri. Pretul mediu pe care un client l-ar plati  pentru o casa in aceasta perioada este cuprins intre 100.000 de euro si 150.000 de euro.

In  concluzie, trebuie mentionat ca pentru un cumparator pretul este primul criteriu in alegerea unei proprietati si apoi zona. Dotarile si imbunatatirile nu mai reprezinta in acest moment un factor decisiv in achizitionarea unei locuinte, cumparatorii preferand sa realizeze singuri eventualele modificari din banii ramasi in urma tranzactiei.

Studiul se bazeaza pe datele furnizate de un esantion de 454 de potentiali cumparatori de locuinte din Bucuresti.  Informatiile au fost colectate in perioada 1 martie - 15 iulie 2010 si vizeaza in primul rand tipul locuintei dorite, pretul maxim pe care l-ar oferi pentru aceasta si zona in care si-ar dori locuiasca.