"La ora actuala este in analiza aceasta problematica si cu siguranta in perioada urmatoare vom avea si o pozitie oficiala", a spus Dragan, intrebat daca Guvernul a luat in calcul scaderea cotei de TVA la materialele de constructii.

Aceasta propunere a fost avansata in mai multe randuri de reprezentantii sectorului constructiilor.

Presedintele Traian Basescu a declarat saptamana trecuta, la o conferinta organizata de "Ziarul Financiar", ca majorarea TVA la 24% a fost o eroare politica.

Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, afirma in urma cu doua saptamani ca reducerea TVA si a altor taxe va fi posibila doar pe termen lung, in urmatorii 5-10 ani, odata ce Romania va imbunatati colectarea si administrarea in sistemul fiscal.

Potrivit datelor Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii, piata constructiilor a scazut anul trecut cu 17%, la 9,7 miliarde euro, iar in acest an se va incadra in cel mai bun caz in intervalul 9,5-10 miliarde de euro, urmand sa revina pe crestere in 2012.

Compania de servicii de consultanta PwC estimeaza ca piata constructiilor din Romania va creste cu 22 de miliarde de dolari in urmatorii zece ani.

Piata globala a constructiilor este evaluata in prezent la 7.200 miliarde dolari, potrivit PwC.