In ceea ce priveste criteriile de cumparare, cei mai multi bucuresteni iau in considerare in primul rand numarul de camere, peste 72% dintre cumparatorii de case si apartamente fiind interesati de acest aspect.

59% dintre cei interesati de achizitia unei locuinte considera pretul ca fiind al doilea cel mai important factor de luat in calcul la achizitia unei locuinte. Pe locul trei in topul celor mai importante criterii de achizitie se afla suprafata utila (14 %).

La nivel de sector, aproape un sfert dintre cautarile din luna martie au vizat locuintele din sectorul 3 al Capitalei, adica 24%. Topul celor mai cautate sectoare din Bucuresti continua cu sectorul 6, cu 20% din totalul cautarilor inregistrate, urmat de sectorul 4, cu 19% dintre cautari si sectorul 1 (17%). Cele mai putine cautari au vizat sectoarele 5 si 2, fiecare inregistrand un procent de pana in 10%. 

Studiul, lansat odata cu prima expozitie de locuinte tehnologizate, Imobiliarium, a luat in calcul cautarile din luna martie a acestui an inregistrate pe portalul de imobiliare Storia.ro, site-ul de imobiliare lansat de OLX.

Expozitia de locuinte tehnologizata VR Imobiliarium va avea loc in primul weekend al lunii viitoare, 5-7 mai, la Baneasa Shopping City. Imobiliarium are in oferta peste 6.000 de case si apartamente, dar si castele, conace si case de vacanta pe litoral.

Accesul vizitatorilor este gratuit pe baza inregistrarii online pe www.imobiliarium.ro, pana pe 4 mai. In perioada evenimentului, 5-7 mai, accesul se va face pe baza de inscriere cu taxa.