Dezvoltatorul Terra Residence din Voluntari - Terra Vision - are datorii de 143 milioane lei, din care 83 milioane lei catre BCR, potrivit Mediafax.

Potrivit planului de reoganizare facut public de PricewaterhouseCoopers, firma este in reorganizare, iar managementul Terra Vision si-a insusit fraudulos sume care pot depasi 14 milioane de euro.

Mai mult, asociatul majoritar a incasat chiar si contravaloarea avansurilor sau a pretului apartamentelor in numerar, direct de la cumparatori, fara a elibera ulterior chitanta si fara a inregistra aceste sume in contabilitate. In unele cazuri, acesta a incasat avansul sau pretul apartamentelor direct in conturile sale personale, fara ca, ulterior, sa le restituie firmei in intregime.

Planul de reorganizare prevede continuarea construirii unuia dintre cele trei imobile nefinalizate si vanzarea a doua imobile, totalizand 315 apartamente.

Valoarea de lichidare pentru unul dintre imobile este de 3,7 milioane de euro, iar pentru cel de-al doilea de 5,4 milioane de euro (sume fara TVA).

Pentru cea de-a treia cladire nefinalizata, care nu a fost scoasa la vanzare, sunt necesare fonduri de 3,4 milioane de euro pentru terminarea lucrarilor, sume care vor proveni dintr-un credit de la BCR.

Mare parte dintre cele 61 de persoane care au contractat initial apartamente in cele doua blocuri scoase la vanzare au optat pentru o locuinta similara in acest imobil, dupa ce lichidatorul a decis scoaterea lor la vanzare.

Alte 50 de apartamente din al treilea imobil vor fi disponibile pe piata la un preţ de 800 de euro/mp.

Complexul cuprinde un numar total de 664 apartamente, din care 272 au fost vandute.

Firma este detinuta de Daniel Thomas, care controleaza 90% din partile sociale, si de Sorin Alexandru Balint, cu 10% din capital.

Proiectul Terra Residence, inceput in luna octombrie 2005, este situat la 300 de metri de Padurea Boldu-Cretuleasa, cu acces la viitoarea autostrada Bucuresti-Brasov si la Autostrada Soarelui (Bucuresti-Constanta).

Proiectul are o suprafata totala de 79.087 metri patrati, din care 68.989 metri reprezintă ansamblu rezidential, 2.800 metri spatii comerciale si 4.483 metri patrati parcari subterane.