Surse din piata, citate de ZF, spun ca este vorba despre un client al BCR, un barbat din sud-estul tarii care si-a pierdut locul de munca si nu a mai putut plati ratele.

Acesta avea contractat in credit de circa 56.000 de euro pentru un apartament cu doua camere in Constanta, dar nu si-a mai platit ratele de aproximativ trei luni. Dupa ce isi achita datoria fata de banca, statul il va evacua pe restantier si va scoate la vanzare apartamentul pentru a-si recupera banii dati institutiei de credit.

Laurentiu Andrei, directorul adjunct al directiei de Trezorerie din cadrul Ministerului de Finante, declara vineri pentru incont.ro ca statul va trebui sa achite suma in 15 zile de la primirea notificarii de la Fondul National de Garantare.
 
De asemenea, Aurel Sarament, presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), spunea ca primul client executat silit este din Constanta si ca si-a platit doar doua luni ratele.

Ipoteca fiind in favoarea statului, Asociatia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va avea dreptul sa execute silit imobilul in vederea recuperarii garantiei platite la banca.

Reprezentantii de la Finante spun insa ca mai exista o solutie pentru a se evita executarea silita.

"Ministerul Finantelor Publice poate aproba preluarea finantarii garantate si a locuintei de catre o persoana fizica ce indeplineste criteriile de eligibilitate in cadrul Programului in conditiile stabilite in normele de implementare, pentru a se evita executarea garantiei", anunta institutia.

Citeste si:

Nu mai poti plati ratele la "Prima Casa"? Banca iti ia creditul si il da unui alt client!
Nu-ti mai poti plati ratele la banca? Restructurarea nu e singura solutie! Ce optiuni ai?