Cladirea de peste 37.000 de metri patrati a fost numita Antilia, dupa numele unei insule mitice din Atlantic.

Ambani, presedintele Reliance Industries, ar fi cheltuit pana la doua miliarde de dolari pentru a construi aceasta resedinta, intre anii 2008 si 2010.

Cu aceasta suma s-ar fi construit de sapte ori complexul World Trade Center, plus hotelul de 52 de etaje din nordul punctului Ground Zero. Forbes descrie cladirea ca fiind “revoltator de scumpa”.

Intre ciudateniile constructiei, care are o inaltime de peste 170 de metri, se numara o parcare care se intinde pe sase etaje sub pamant si cele trei heliporturi. Ambani are angajate 600 de persoane pentru a avea grija de locuinta sa.

A doua cea mai scumpa resedinta din lume de pe lista Forbes este Villa Leopolda, de pe Riviera Franceza, detinuta de Lily Safra, una dintre cele mai bogate femei din Brazilia.

Resedinta, care se intinde pe 9 hectare, ar fi fost construita de Regele Leopold II al Belgiei pentru una dintre numeroasele sale amante.

In 2008, cand oligarhul rus Mihail Prokhorov a vrut sa o cumpere, era evaluata la 500 de milioane de dolari. Ulterior, Prokhorov si-a retras oferta de cumparare si a pierdut avansul de 50 de milioane de dolari.

A treia cea mai scumpa casa de locuit din lume este resedinta miliardarului american Ira Rennert din Fair Field, New York. Resedinta este evaluata la 250 de milioane de dolari. Are 29 de dormitoare, trei piscine si centrala electrica proprie.