Topul celor mai scumpe si al celor mai ieftine zone din orasul Bucuresti si din provincie are la baza un pret mediu de strigare, anuntat initial de proprietar si nu este pretul efectiv de tranzactionare.

Statistica a fost realizata pe baza anunturilor publicate intre 15 martie si 15 aprilie 2010 in orasele resedinta de judet: Bucuresti, Sibiu, Ploiesti, Constanta, Cluj-Napoca si Brasov.

Desi pretul mediu pentru sectorul 1 este de 1.300 euro/mp exista si exemple de imobile cu pretul mult mai mare.

Un astfel de imobil de lux din aceasta zona este o casa cu 11 camere din Soseaua Nordului, pe strada Zagazului. Ea este construita in anul 2007 si are ca suprafata 800 mp. Pretul este de 2,3 milioane de euro.

In Sibiu, pretul mediu de strigare in cartierul Ciresica este de 560 euro/mp. Ciresica este, de altfel, si unul dintre cele mai ieftine cartiere din Sibiu.

De cealalta parte, cea mai scumpa zona este centrul Sibiului, cu un pret mediu de 922 euro/mp. Unul dintre imobilele de lux amplasate in aceasta zona este o casa cu sapte camere si cu o suprafata de 526 mp. Aceasta este situata pe strada Morii, in centrul orasului si se vinde la pretul de 1.680.000 euro.

In orasul Ploiesti se repeta istoria din Sibiu. Centrul orasului, cuprinzand zone precum Bulevardul Republicii, Cantacuzino, Piata Mihai Viteazul si Caragiale, este de departe cea mai scumpa zona, cu un pret de strigare de 1.056 euro/mp.

Una dintre locuintele cele mai scumpe din Ploiesti, este o casa din centru cu 6 camere si cu o suprafata de 257 mp din strada I.L. Caragiale. Aceasta se vinde la pretul de 650.000 euro.

Cel mai ieftin cartier din Ploiesti din punct de vedere al preturilor pe metrul patrat este Cartierul Sud. Aici pretul mediu de strigare este de 800 euro/mp.

In Constanta, unul dintre cele mai ieftine cartiere este CET-ul. Aici proprietarii scot imobilele la vanzare cu un pret mediu de 870 euro/mp.

La polul opus se afla Tomis Nord si Faleza Nord, cunoscute drept unele dintre cele mai scumpe zone rezidentiale, cu un pret mediu de 1.000 euro/mp.

Unul dintre imobilele cele mai scumpe din Faleza Nord este o casa cu 10 camere, de pe strada Patriei. Imobilul are 440 de mp si se vinde la un pret de 1.200.000 euro.

Una dintre zonele ieftine ale orasului Cluj-Napoca este cartierul Zorilor. Aici, pretul mediu pe metrul patrat este de 800 euro. Pentru a ajunge la cel mai scump cartier din Cluj-Napoca, trebuie sa adaugam 600 de euro la pretul de plecare.

Acest cartier este Marasti. Aici pretul mediu de strigare este de 1.500 euro/mp. Cel mai scump imobil din acest cartier postat pe MagazinulDeCase.ro este o casa cu 8 camere, care se vinde la pretul de 385.000 euro.

Aceasta este construita in anul 2000 si are o suprafata de 460 mp.

Brasov este cel mai ieftin oras din punct de vedere al preturilor pe metrul patrat, potrivit magazinuldecase.ro.

Aici pretul de strigare al imobilelor este de 840 euro/metru patrat in cea mai scumpa zona, adica in Centrul orasului.

Aceasta zona este urmata de Racadau, unde mp se vinde la un pret mediu de 700 euro. Cel mai scump imobil din aceasta zona postat pe MagazinulDeCase.ro este o casa cu 12 camere, la pretul de 1,5 milioane de euro. Aceasta are o suprafata de 360 de metri patrati si a fost construita in anul 1988.

Cel mai ieftin cartier din Brasov este Bartolomeu, unde metrul patrat se vinde cu un pret mediu de 495 euro.

MagazinulDeCase.ro este primul serviciu online romanesc de promovare a ofertelor provenite direct de la proprietari, in baza unui pret fix, fara comision.

Lansat in octombrie 2006, MagazinulDeCase.ro a ajutat pana in prezent  la incheierea a 4.654 de tranzactii imobiliare, dintre care cea mai cunoscuta este vila cunoscutului om de afaceri Cristian Tantareanu, care a fost vanduta pentru 3,5 milioane de euro.