"Exista o tranzactie intre Auchan si Flavus Investitii, dar mai multe detalii vor fi oferite de Auchan intr-o conferinta de presa, organizata independent de noi", au declarat, pentru Mediafax, reprezentantii Flavus Investitii, care au cumparat in 2007 fosta uzina Tractorul, pentru 77 milioane de euro.

Pe fosta platforma Tractorul, Flavus Investitii urma sa dezvolte un proiect mixt, de birouri, locuinte, retail, care ar fi necesitat fonduri de 1,5 miliarde de euro si a carui constructie s-ar fi intins pe o perioada de peste 10 ani.

Surse din piata imobiliara au declarat ca grupul francez a preluat integral proiectul, urmand sa dezvolte pe cont propriu partea de retail, iar pentru celelelate zone sa caute parteneri sau chiar sa revanda aceasta componenta.

Proiectul a fost initial lansat in 2010, iar prima parte a centrului comercial, care includea si un hipermarket Auchan, ar fi urmat sa fie finaliza in 2011. Auchan anunta la acea vreme ca vrea sa cumpere terenul pe care va fi amplasat hipermarketul. Inceperea constructiei a fost insa amanata din cauza conditiilor economice.

Auchan urma sa construiasca un hipermarket de 16.000 metri patrati, cu o suprafata de vanzare de 10.000 metri patrati, investitie de 20 milioane euro.

Activele Tractorul Brasov au fost cumparate in august 2007 de firma Flavus Investitii, controlata de fondul de investitii Cheyne Capital.

Immochan, divizia imobiliara a Auchan, a deschis la inceputul anului o filiala in Romania si a anuntat deja dezvoltarea primelor proiecte pentru perioada 2012-2013, respectiv doua centre comerciale, in Giulesti (la fosta uzina Grantmetal) si Ghencea (pe platforma Tricodava).

Grupul Auchan este prezent pe piata romaneasca incepand cu anul 2006, primul hipermarket Auchan deschis fiind cel din cartierul Titan. In prezent Auchan Romania detine noua magazine.