"Avand in vedere ca PDL trebuie sa dea dovada de solidaritate maxima cu cei carora le cerem sacrificii in aceasta perioada. Am decis ca astazi (marti - n.r.), in BPN, sa solicit Biroului sa ia o hotarare prin care sa ceara tuturor membrilor de partid care ocupa functii publice sa opteze intre afaceri sli functiile publice pe care le ocupa", a spus Udrea.

Ea a adaugat ca, din aceleasi considerente, a decis sa ceara Guvernului desfiintarea Companiei Nationale de Investitii (CNI).

"De asemenea, din aceleasi considerente, la MDRT, pe care il conduc, am decis sa solicit in Guvern desfiintarea CNI, din nevoia de a elimina orice suspiciune legata de cheltuirea banului public si am decis sa cer acelor politicieni care ocupa functii publice sa renunte la contractele cu CNI, in caz contrar le voi desfiinta personal, asumându-mi orice risc", a adaugat oficialul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT). 

Compania Nationala de Investitii S.A. este o societate comerciala pe actiuni, infiintata in 2001, care functioneaza sub autoritatea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) si care executa programe de interes public sau social in domeniul constructiilor in conformitate cu strategia MDRT. Principalii beneficiari ai acestor programe sunt autoritatile publice locale.

Programele CNI vizeaza constructia de sali de sport, consolidarea si reabilitarea salilor de sport construite inainte de anul 2000, construirea de bazine de inot si de patinoare artificiale, precum si construire si reabilitare de asezaminte culturale.

In perioada 2001-2010, Compania Nationala de Investitii a finalizat aproximativ 1.000 de obiective, incluse in 11 programe de investitii, potrivit site-ului companiei.