Potrivit unui comunicat al lichidatorului judiciar Expert Insolventa SPRL din Deva, judetul Hunedoara, transmis, miercuri, la solicitarea Mediafax, in sedinta adunarii creditorilor SC Ardeleana SA din 12 iulie a fost aprobata continuarea procedurii de valorificare a cladirii Hotelului "Continental" prin metoda vanzarii directe.

"In sedinta adunarii creditorilor SC Ardeleana SA din 12 iulie 2013 a fost aprobata continuarea procedurii de valorificare a imobilului cunoscut sub denumirea Hotel «Continental» prin metoda vanzarii directe. Aceasta modalitate de vanzare a fost aprobata de adunarea creditorilor ca urmare a existentei unei oferte de cumparare la pretul de cinci milioane de euro. Oferta a fost inaintata de o societate comerciala cu sediul in judetul Cluj. In perioada urmatoare, lichidatorul judiciar va desfasura procedura reglementata de prevederile art. 118 din Legea nr. 85/ 2006", se arata in comunicat.

Omul de afaceri Ioan Bene din Cluj-Napoca a confirmat, miercuri, pentru Mediafax, ca a depus, printr-o firma pe care o controleaza, oferta de cinci milioane de euro pentru a cumpara Hotelul "Continental". "Avem doua planuri legate de Hotelul «Continental», sa-l redam Clujului asa cum a fost odinioara. Vom anunta mai multe intr-o conferinta de presa viitoare", a spus Bene.

Expert Insolventa SPRL este lichidator judiciar al SC Ardeleana SA. Primaria Cluj-Napoca a refuzat sa isi exercite dreptul la preemtiune privind achizitionarea cladirii din cauza pretului prea mare de licitatie. Cladirea a fost construita la sfarsitul secolului al XIX-a si a purtat, initial, numele "New York".

Hotelul, care a facut parte din lantul "Continental", a fost cumparat in anul 2005 de un om de afaceri din Alba Iulia, Dorel Tamas, a carei firma, SC Ardeleana SA, a intrat, in 2009, in insolventa. Cladirea este revendicata de Colegiul Reformat din Debretin si de Eparhia Reformata din Ardeal.

SC Expert Insolventa SPRL desfasoara activitatii specifice calitatii de administrator/lichidator judiciar, administrator special, mandatar ad-hoc sau conciliator in conditiile legii, fiind inscrisa in Tabloul Uniunii Nationale a practicienilor in insolventa din Romania. A gestionat proceduri de reorganizare judiciara, faliment si lichidare voluntara la un numar de peste 400 de societati comerciale din judetele Hunedoara si Alba.