Potrivit administratorului Primariei Slatina, Minel Prina, actiunea de demolare a casei a inceput astazi la ora 6.00, in baza unei hotarari judecatoresti irevocabile a Tribunalul Olt.

"Ca urmare a acestei hotarari judecatoresti, proprietarul avea la dispozitie 60 de zile sa duca la indeplinire cererile instantei. Un executor judecatoresc i-a mai pasuit cu zece zile, iar in aceasta dimineata am inceputut demolarea", a declarat Prina.

Casa, care are doua etaje, se afla pe strada Pitesti nr. 110-112 si are o suprafata construita de 361 de metri patrati, terenul avand peste 1.000 de metri patrati. Imobilul este inregistrat pe numele altei persoane, Oravita Stoiculescu.

Potrivit primarului din Slatina, Darius Valcov, procesul pentru demolarea acestui imobil, construit fara autorizatie, a inceput in octombrie 2008. "Bercea Mondial a construit mai multe imobile in Slatina, inregistrate pe numele altor persoane. La proces niciodata nu s-a prezentat proprietarul, la toate termenele venind avocatul. A fost un proces lung, cu foarte multe termene de judecata si expertize, dar in final iata ca ceea ce parea imposibil s-a realizat si multumesc justitiei pentru ca si-a facut datoria", a declarat primarul din Slatina.

Potrivit acestuia, cheltuielile de judecata s-au ridicat la 50.000 de lei, iar daca proprietarul locuintei nu le va plati va fi scos la vanzare terenul. La ora transmiterii acestei stiri continua operatiunea de demolare a casei, in prezenta primarului si administratorului primariei si a unui executor judecatoresc.

La inceputul operatiunii, la casa respectiva, care este nelocuita, a ajuns una dintre fiicele lui Bercea Mondial, care a intrebat autoritatile daca au autozizatie pentru demolare. Dupa ce a primit lamuriri de la reprezentantii primariei, femeia a plecat.
La fata locului se afla mai multe echipaje de jandarmi si politisti.

Primaria Slatina mai are pe rol alte doua procese in care cere demolarea unor imobile apartinandu-i lui Bercea Mondial si construite fara autorizatie. Bercea Mondial a construit in Slatina mai multe case pe baza unei singure autorizatii, iar de-a lungul anilor a avut mai multe procese cu Primaria, care a cerut demolarea imobilelor.

Bercea a inceput constructia imobilelor in Slatina in 2002, cand a cumparat un teren pe bulevardul Al. I. Cuza, dupa care a inceput sa construiasca fara sa aiba vreo autorizatie de constructie. Pe numele lui Sandu Anghel este inregistrat un singur imobil.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a fost arestat preventiv in 20 februarie, intr-un dosar in care este cercetat pentru tentativa de omor, dupa ce si-ar fi injunghiat nepotul, Ionut Anghel, zis Mercedes, care in urma incidentului a fost internat la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova.

Bercea este incarcerat la Penitenciarul de Maxima Siguranta Craiova. Azi, Curtea de Apel Craiova va judeca recursul procurorilor la decizia data saptamana trecuta de Tribunalul Olt, care a inlocuit masura arestarii preventive cu interdictia de a parasi localitatea in cazul lui Bercea.

In aprilie, Bercea Mondial a fost trimis in judecata pentru tentativa de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, instigare la marturie mincinoasa neurmata de executare si portul cutitului, fara drept, in locuri si imprejurari in care s-ar putea primejdui viata ori integritatea corporala a persoanelor.

De asemenea, Sandu Anghel a fost trimis in judecata de Parchetul Curtii de Apel Craiova pentru spalare de bani si evaziune fiscala in forma continuata, iar pentru recuperarea prejudiciului a fost pus sechestru pe conturi de peste 100.000 de euro si 400.000 de lei, precum si pe 13 imobile.

Potrivit probatoriului, in perioada 2001-2005 Sandu Anghel a acordat, sub forma de avans, marfa si imprumuturi, suma de 50.803.591.400 de lei vechi, in conditiile in care intre societatile administrate de acesta si societatile beneficiare nu s-au derulat tranzactii comerciale. Totodata, acesta a ridicat din conturile societatilor administrate, in baza unor documente fictive, suma de 18.404.000.000 de lei vechi reprezentand salarii, sume pe care le-a reintrodus in circuitul financiar al firmelor administrate.

Bercea Mondial este cunoscut ca facand parte din lumea interlopa din judetul Olt, presa relatand ca acesta a fost implicat in mai multe lupte intre gruparile interlope.

Membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, au fost cercetati de Politia Olt, in ultimii cinci ani, in aproximativ 120 de dosare penale, majoritatea fiind constituite in urma unor plangeri facute intre ei, iar in prezent mai sunt in lucru sase dosare penale pe numele lui Bercea Mondial.

In februarie 2010, Mircea Basescu, fratele sefului statului, a botezat-o pe nepoata lui Bercea Mondial, ceremonia avand loc la o biserica de cartier din Constanta.

Citeste si:

Romanii ar putea deveni proprietari la Facebook, de la anul. Cat ar costa un pachet minim de actiuni la compania lui Zuckerberg VIDEO

Paradoxul unei tari sarace. Un alt lant de retail vine in Romania. Preturile vor fi cu 5% sub media pietei